maanantai 7. joulukuuta 2015

YKSILÖTEHTÄVÄ, IHOSAIRAUDET



                                                        IHOSAIRAUDET

Psoriasis:
on krooninen iholla ja nivelissä esiintyvä tulehdustauti. Psoriasis on perinnöllinen ihon liikakasvun sairaus, jonka taudinkuva ja -kulku on hyvin yksilökohtaista, eikä kahta täysin samanlaista tapausta ole
* Arvion mukaan Suomessa tautia sairastavia on noin 150 000
Ihottuma esiintyy useimmin taiveiholla tai päänahassa.
* Oireina iholla on tarkkarajainen, paksuuntunut ja punottava läiskä. Ihottumakohdat hilseilevät ja melko usein myös kutiavat.
*Psoriasikseen ei ole parantavaa hoitoa ja nykyiset hoidot tasapainoilevat tehokkuuden ja haitallisuuden kanssa. Psoriasiksen hoidossa on useita mahdollisuuksia. Hoitoina voi käyttää valohoitoa, sillä ultraviolettisäteilyn tiedetään lieventävän taudin oireita tulehdusta parantavan vaikutuksensa vuoksi. 




Kaljuuntuminen:
Miestyypin perinnöllinen kaljuuntuminen:
Miestyypin kaljuuntuminen on perinnöllinen testosteroni-miessukuhormonin liikatoiminnan vaikutuksesta tapahtuva hiustenlähtö, johon ei ole vielä löydetty kattavasti toimivia parannuskeinoja.
* Tavallisimmin hiustenlähtö alkaa yli 20-vuotiailla.
Miestyypin hiustenlähtösairaudessa kaljuuntuminen johtuu testosteroni-hormonin vaikutuksesta hiustupessa. Tämä vähentää niiden hiusten määrää, jotka ovat kasvuvaiheessa ja lisää lepovaiheessa olevien hiustuppien määrää. Sairauden edetessä hiustupet alkavat vähitellen heikentyä ja lopulta hiustupet surkastuvat peruuttamattomasti aiheuttaen pysyvän kaljuuntumisen.



Pälvikalju:
* on tauti, jossa hiukset lähtevät päästä läikittäin. 
* luultavasti autoimmuunisairaus, mutta tarkkaa syytä mikä sen laukaisee ei tunneta. 
* Yleistä on, että potilaan suvussa esiintyy muita autoimmuniteettisairauksia (esim. reuma, heinänuha, atooppinen ihottuma.
* Pälvikalju on yhtä yleinen kummallakin sukupuolella. Useimmiten pälvikaljuun sairastuvat nuoret ihmiset, mutta se voi puhjeta missä iässä tahansa.
* Siihen ei ole yleisesti toimivaa parannuskeinoa eikä sitä voi estää. Mineraalit ja hivenaineet eivät vaikuta taudin kulkuun.




Muut hiustenlähdön syyt:
*permanentti,
* liian voimakas harjaaminen tai hiusten värjääminen
* Hiuspohjan alueen tulehdukselliset ihosairaudet ja kilpirauhassairaudet. 
* Vaikeat yleissairaudet ja infektiot. 
* Lääkkeiden sivuvaikutukset. 
* Voimakas laihduttaminen sekä sinkin- ja raudanpuutos





Hilseily:
* Hilse on ihosta irronneiden kuolleiden ihosolujen muodostamaa eloperäistä eritettä. Lisääntynyt hilseily johtuu useimmiten päänahan liiallisesta kuivumisesta, mutta pitkään jatkuva hilseily voi olla myös oire jostakin ihotaudista
* Hilse ei ole sairaus, vaan pikemminkin hiuspohjan ihon epätasapainotila. Normaalisti hiuspohjasta irtoaa soluja pieninä osina eikä niitä juurikaan huomaa, mutta jos hiuspohja jostain syystä kiihdyttää solutuotantoa, alkaa hilseily. 
* Itsehoitona lievissä tapauksissa riittää usein hiuspohjan harjaaminen ja normaalia useammin tapahtuva pesu tavallisella shampoolla. Liian vahvoja shampoita on kuitenkin vältettävä: shampoota voidaan esimerkiksi laimentaa vedellä, jos päänahka on herkkä. Huolellinen hiusten huuhtelu pesun jälkeen on tärkeää.
* Vaikeammissa tapauksissa voidaan hoitona käyttää seleenisulfidia
salisyylihappoa, kivihiilitervaa tai polyvidonijodia sisältäviä lääkeshampoita.



Rasvoittuminen:
*Rasvainen päänahka tekee vastapestyistä hiuksista nopeasti surullisen näköisen, roikkuvan sotkun. Tämän lisäksi rasvoittuvat hiukset vielä tuntuvatkin epämukavilta.
* Joissain tapauksissa kestää kahdesta kolmeen päivää ennen kuin hiukset tuntuvat ja näyttävät rasvaisilta, kun taas toisissa tapauksissa siihen ei mene päivääkään.
* Hiusjuurien alla tapahtuvien prosessien ymmärtäminen auttaa ymmärtämään miksi hiukset alkavat näyttää öljyisiltä.
 * Talirauhaset sijaitsevat ihon sisässä hiuksen kasvavan osan vieressä. Tali pitää hiukset taipuisina ja kiiltävinä. Se sisältää rasvaa ja monia muita ainesosia, jotka pitävät ihon ja hiukset terveinä. Liika tali saattaa kuitenkin tuoda mukanaan epämiellyttäviäkin ilmiöitä, kuten esimerkiksi rasvaiset hiukset.

Oikeanlaisen shampoon käyttö rasvoittuvissa hiuksissa:
* Yleinen suosituksemme on shampoolla pesu 2-3 kertaa viikossa. Rasvoittuvat hiukset voi kuitenkin joutua pesemään päivittäin. Käytä aina haaleaa vettä kuuman sijasta ja vältä myös kuumaa puhallusta hiustenkuivaajaa käyttäessäsi.
* Hieronta vapauttaa olemassa olevan talin ihosta ja päänahka pysyy rasvattomampana pidempään. Anna shampoon vaikuttaa noin kaksi minuuttia ennen kuin huuhtelet sen pois haalealla vedellä.
* Jos sinulla on kiire, voit käyttää kuivashampoota. Levitä kuivashampoo päänahkaan ja anna sen vaikuttaa noin kaksi minuuttia. Pyyhi sitten hiuksesi pyyhkeellä kuivashampoon poistamiseksi. Kampaa hiuksesi huolellisesti, jotta kaikki kuivashampoon jäämät lähtevät pois.

Kynsivallin tulehdus:
* Kynsivallintulehduksessa kynsivalli tulehtuu, turpoaa ja irtoaa kynnestä. Lapsilla ja usein myös vanhuksilla kynsivallintulehdus johtuu sivukynsivalliin tunkeutuvasta kynnestä.
* Varpaissa sisäänkasvaneen kynnen syynä voi olla ahtaat jalkineet tai muuten varpaisiin kohdistuva paine, esimerkiksi jalkapallon pelaaminen.
* Kynsivallintulehdus on tavallinen pihtikynsissä, jotka ovat tavallisia ikääntyneillä, mutta pihtikynsi voi olla myös traumaattinen.
* Kynsien leikkaaminen hyvin lyhyeksi voi johtaa siihen, että kynsi kaivautuu kynsivallin sisään.

 
Sisäänkasvanut kynsi

* Märkäinen, äkillinen kynsivallintulehdus on usein seurausta haavasta, palovammasta tai muusta kynsivallin vammautumisesta. Krooninen tulehdus voi syntyä hiljalleen märässä työssä. Myös muissa taudeissa, esimerkiksi psoriaasissa sekä sklerodermassa, ja muissa autoimmuunitaudeissa, kuten punahukassa  ja pemfiguksessa tavataan kroonisia kynsivallintulehduksia.
* Henkillöillä, joilla on huono verenkierto käsissä ja jaloissa, kynsivallit voivat tulehtua talvella ilman muita altistavia tekijöitä. Aina kynsivallin tulehdukseen ei löydy altistavaa syytä.

Itsehoito:
Tärkein kroonisen kynsivallin hoitokeino on märkyydeltä suojautuminen. Tarvittaessa on pidettävä suojakäsineitä. Pelkkä suojakäsine ilman aluskäsinettä ärsyttää kuitenkin usein enemmän kuin märkä työ sinänsä. Iltaisin kynsivallit tulisi voidella hydrokortisonivoiteella, jossa on bakteerien ja hiivojen kasvua estäviä aineita. Niitä käytetään ainakin 4 viikon ajan.
Koskaan ei kynsinauhoja saisi irrottaa kynsistä, vaikka naistenlehdet niin kehottavat tekemäänkin.




Huuliherpes:
Huuliherpes on herpes simplex -viruksen aiheuttama, toistuva huulen rakkuloiva tulehdus. Vaivaa kutsutaan myös yskänrokoksi. Yskänrokko ei ole sairautena yleensä vaarallinen. Kosmeettinen haitta voi kuitenkin olla merkittävä, minkä vuoksi vaivaan etsitään koko ajan tehokkaampia hoitoja. Nykyisin vaivaa hoidetaan lähinnä paikallisvoitein.

Hoito:
Apteekista on saatavissa ilman reseptiä huuliherpekseen asikloviiriä, pensikloviiria ja dokosanolia sisältäviä voiteita, joilla oireita voi lievittää ja taudin kestoa jonkin verran lyhentää. Lisäksi löytyy hepariinia ja sinkkisulfaattia sisältävää voidetta sekä lääkkeetöntä huuliherpeslaastaria, jonka tarkoituksena on nopeuttaa huuliherpeksen paranemista vähentämällä herpeksen tarttumista ja ehkäisemällä ruven muodostumista.
Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa aloitettu hoito auttaa parhaiten. Lievissä tapauksissa ei hoitoa välttämättä tarvita.
Mikäli on syytä epäillä, että sairaus voi aiheuttaa merkittävämpiä ongelmia, voidaan huuliherpestäkin hoitaa tablettikuureilla, joskus jopa suonensisäisellä lääkityksellä. Ongelmia aiheutuu yleensä merkittävästi sairaille ihmisille, joiden immuunivaste on häiriintynyt. Tällaisia potilaita ovat mm. syövän vuoksi sytostaatteja käyttävät sekä aids-potilaat.
Jos herpes uusii jatkuvasti ja aiheuttaa potilaalle merkittävää haittaa, mahdollinen vaihtoehto on tabletein toteutettava estolääkitys. Siinä lääkettä otetaan päivittäin, yleensä ainakin muutaman kuukauden ajan.

Silmätulehdus:
Silmätulehdus voi johtua useista eri syistä, joista on kerrottu alempana. Silmätulehdukseen viittaavat punainen silmä, silmän kipu ja alentunut näkökyky.
Osa silmän tulehduksista ei vaadi välttämättä kiireellistä hoitoa, mutta eräät silmän alueen tulehdukset kuten esimerkiksi endoftalmiitti, orbitaselluliitti ja sarveiskalvon tulehdus vaativat nopeasti silmälääkärin tutkimuksen ja hoidon.

Virukset (infektiot, rokot, täit, hiv)
Infektiot:
* Infektiotaudit ovat virusten, bakteerien tai sienten aiheuttamia tulehdustiloja. Aiheuttajia voidaan kutsua yhteisnimellä mikrobit ja ne ovat aina vastuussa infektiotaudin synnystä. 
* Infektiotauti ei ole seurausta esim. kylmettymisestä, liiasta vedosta, stressistä, valvomisesta, vitamiininpuutteesta tai huonosta syömisestä. Kyseisillä tekijöillä voi olla osuutensa oireiden voimakkuudessa ja erityisesti siinä miten oireet koetaan.
* Aina tarvitaan kuitenkin aiheuttajamikrobi, joka yleisimmin tulee tartuntana ihmisestä toiseen. Mikrobeja asustelee normaalistikin ihmisen limakalvoilla, kuten iholla, suussa, nielussa ja suolistossa ja melko usein kyse on "oman" mikrobin aiheuttamasta tulehduksesta. Näin on tilanne erityisesti bakteeri-infektioiden kohdalla. Virusten osalta kyse on yleensä tuoreesta tartunnasta, tosin herpesryhmän virukset muodostavat tässä poikkeuksen (esim. yskänrokko ja vyöruusu).

Rokot:
Moniin infektiotauteihin liittyy iho-oireita, mutta joidenkin tautien kohdalla laajalle levinneet iho-oireet ovat varsinainen pääoire. Tällaisia tauteja kutsutaan rokkotaudeiksi tai eksanteemataudeiksi (eksanteema on ihottuma). Rokot ovat virusten aiheuttamia. Ainoa poikkeus on streptokokkibakteerin aiheuttama tulirokko. Monissa muissakin infektiotaudeissa kuten virustaudeista HIV-infektiossa ja mononukleoosissa  ja bakteeritaudeista stafylokokin aiheuttamassa toksinen sokki -oireyhtymässä voi esiintyä yli vartalon menevää ihottumaa. Näitä ei kuitenkaan luokitella rokkotaudeiksi.
Rokkotauteja ovat:
*parvorokko
*tulirokko
*vauvarokko
*vesirokko
*vyöruusu
*enterorokko
*yskänrokko

Täit:
Päätäi on tuskin silmällä nähtävä, 2–3 mm pituinen, läpikuultava siivetön hyönteinen, joka asustaa tukassa, enimmäkseen korvien takana ja niskassa, mutta myös muualla hiuksissa. Täin munia, saivareita, näkee toisinaan kulmakarvoissa ja silmäripsissä.
Hoito:
Päätäit voidaan hoitaa monella eri tavalla. Pitkään käytössä on ollut kaksi hyönteisten torjunta-ainetta, permetriini ja malationi. Permetriiniä tai malationia sisältävällä täisampoolla pestessä sampoon annetaan vaikuttaa kymmenen minuuttia. Käsittely uusitaan viikon kuluttua. Permetriini sopii yli puolivuotiaiden ja malationi yli kaksivuotiaiden lasten hoitoon. Hoitoon voi käyttää myös malationiliuosta, jota hierotaan hiuksiin ja pestään pois tavallisella sampoolla 12 tunnin kuluttua.

Hiv:
Hi-virus aiheuttaa pysyvän, ihmisen puolustusjärjestelmää tuhoavan infektion. Hiviä esiintyy kaikkialla maailmassa. Hi-virus löydettiin 1980-luvulla, jonka jälkeen tartunnan saaneiden hoito ja hoidon ennusteet ovat kehittyneet valtavasti. Hoidon kehittymisestä huolimatta virusta ei saada poistettua elimistöstä tartunnan jälkeen ja kroonisen virustartunnan hoito vaatii säännöllistä lääketieteellistä seurantaa ja pysyvän lääkityksen. Hivin varhainen toteaminen on tärkeää hoidon onnistumiseksi. Hivin ennaltaehkäisyssä korostuvat seksuaaliterveystietojen ja -taitojen lisääminen väestössä ja helppo kondomien ja neulojen saatavuus sekä vastuullinen seksuaalikäyttäytyminen.

Hiv eli ihmisen immuunikatovirus on elimistön puolustusjärjestelmää tuhoava virus, joka aiheuttaa ihmiselle pysyvän infektion. Hi-virus kykenee muuntautumaan perimältään isäntäsolunsa kaltaiseksi ja siksi sitä on vaikea tuhota lääkkeillä. Virus tunkeutuu T-auttajavalkosoluihin (lymfosyytteihin) ja tuhoaa niitä. Ilman lääkehoitoa hiv-tartunnan saaneella elimistön oma puolustuskyky heikkenee vähitellen ja hän altistuu monille erilaisille sairauksille. Hoitamattomana hiv-tartunta johtaa aidsiin. Hiv-tartunnan saanut voi olla vuosia oireeton.

Aids on hiv-infektion vaihe, jossa immuunijärjestelmä on heikentynyt selvästi ja elimistön vastustuskyky tauteja kohtaan on alentunut. Hiv ja aids eivät ole sama asia, eikä kaikilla hiv-positiivisilla ole aidsia. Aids-diagnoosi tehdään vasta siinä vaiheessa, kun elimistön puolustuskyvyn heikennettyä henkilö sairastuu johonkin hivin oheistautiin. Aids-kuolemat ovat vähentyneet huomattavasti tehokkaan hiv-hoidon seurauksena.



















3 kommenttia:

  1. Haluan käyttää tätä mahdollisuutta jokaiselle kiitokselle DR MUSTAFAlle
    Nimeni on Anita Jackson, ja olen niin iloinen voidessani jakaa tämän todistuksen siitä, miten Dr.Mustafa paransi minua sukuelinten herpes. Löysin sukuelinten herpes noin 4. toukokuuta 2015, ja sen jälkeen olen etsinyt keinon estää tämän viruksen kehossani, mutta mitä enemmän yritän, sitä enemmän minulle kerrottiin, ettei ratkaisua ole. Muutama kuukausi sitten sain eräiltä ihmisiltä todistuksen siitä, miten heitä voitaisiin parantaa. Dr.Mustafa HERPES Virus-ilta, kuulin siitä myös tiedotusvälineissä, nuori nainen todisti myös, että Dr.Mustafa paransi suuhunsa. Minulla ei ollut muuta toivoa kuin ottaa yhteyttä tohtori Mustafaan ja kokeilla häntä. Otin häneen yhteyttä ja kerroin hänelle, mitä olen menossa läpi. Hän sanoi voivansa parantaa minua lähettämällä minulle kasviperäisen lääkkeen, jonka minun pitäisi maksaa. Tein niin kuin hän kysyi, ja hän lähetti lääkkeen lupauksella. Otin tämän kasviperäisen lääkkeen 1 viikon ajan ja oli selvää, että hänen lääkkeensä oli todellinen, koska herpes alkoi selvittää kehon. Myöhemmin 2 viikon kuluttua menin lääketieteelliseen tutkimukseen ja oli yllättynyt, kun lääkäri kertoi minulle, että hän ei enää löytänyt jälkiä viruksesta. Aluksi, kun hän kertoi minulle, että olin niin järkyttynyt ja vielä uskonut, kunnes hän antoi minulle testitulokseni. Minun tarinani olisi lyhyt, olen nyt vapaa herpesistä, suruista monien kuukausien jälkeen, ja tauti on kadonnut, kiitän Jumalaa siitä, että hän on johtanut minut tähän miehen luo, ja haluan johtaa sinut hänelle, jos sinulla on sairaudet, kuten HIV, HPV, B-hepatiitti, astma, syöpä, diabetes, COLD, TOOTH ACHE ja FIBROID. Voit lähettää sähköpostia hänelle Herbalremedies21@gmail.com tai whats osoitteessa +2347010821863.

    VastaaPoista
  2. Olen täällä todistamassa siitä, mitä tohtori James teki minulle. Olen kärsinyt (GENITAL HERPES VIRUS) -taudista viimeisten 4 vuoden ajan ja minulla on ollut jatkuvasti kipua ja kutinaa, etenkin yksityisessä osassani. Ensimmäisen vuoden aikana minulla oli usko Jumalaan, että parannan jonain päivänä.Tämä tauti alkoi kiertää koko ruumiini ja olen käyttänyt oreganoöljyä, kookosöljyä, asikloviiria, valasykloviiria, famcikloviiria ja joitain muita tuotteita, ja se todella auttoi taudinpurkaukseni, mutta olen täysin parantunut! HSV: ltäni voimakkaalla ja aktiivisella rohdosvalmisteella, joka tilattiin tohtori Jamesin yrttiseokselta, ja se taisteli kokonaan hermostani virusta vastaan, ja minulla oli negatiivinen tulos 15 päivän käytön jälkeen. Olen täällä ilmoittaakseni kaikille, että herpesviruksella on täydellinen parannuskeino, pääsin eroon minusta tohtori Jamesin rohdosvalmisteen avulla. Löysin Internetissä todistuksen Kashasta, joka todisti tohtori Jamesista, kuinka hän paransi häntä 7 vuoden HSV 2: sta. Ja hän antoi myös tämän miehen sähköpostiosoitteen ... [drjamesherbalmix@gmail.com] ... , neuvoen ketään ottamaan yhteyttä häneen kaikenlaisten sairauksien suhteen, joista hänellä olisi apua, joten lähetin hänelle sähköpostia kertomalla minulle (HSV 2), hän kertoi minulle, ettei minun tarvitse huolehtia siitä, että olen parantunut !! No, en koskaan epäillyt häntä. Uskon, että hän pystyy parantamaan minutkin. Tohtori James valmisti ja lähetti minulle juurista ja yrtteistä valmistetun rohdosvalmisteen, jonka otin. Ensimmäisen viikon aikana aloin kokea muutoksia kaikkialla minussa, 15 päivän kuluttua join hänen kasviperäistä lääkettä, olin täysin parantunut. ei enää kutinaa, kipua minussa, kuten tohtori James vakuutti minulle. Jonkin ajan kuluttua menin lääkäriini tekemään toinen testi. tulos tuli negatiivinen. Joten ystäväni, neuvoni on, jos sinulla on tällainen sairaus tai tunnet kenenkään, joka kärsii siitä tai jokin muu sairaus, kuten vyöruusu, HPV, HBV, HIV / AIDS, ALS, HBP, syöpä, nefroottinen oireyhtymä HIV / AIDS, herpes syöpä, munasarjasyöpä, Haimasyövät, virtsarakon syöpä, virtsarakon syöpä, eturauhassyöpä, glaukooma., Kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, autismi, keuhkosairaus, laajentunut eturauhanen, osteoporoosi, Alzheimerin tauti, psoriaasi, taksi-taudit, lupus, selkäkipu, dementia. Munuaissyöpä, keuhkosyöpä, ihosyöpä, ihosyöpä ja ihosyöpä. kivesten syöpä,, LEUKEMIA, VIRUS, HEPATIITTI, INFERTILITY NAISET. jne. voit ottaa yhteyttä tohtori Jamesiin suoraan hänen .... [drjamesherbalmix@gamil.com] ... Hän on hyvä ihminen ja auttaa sinua.

    VastaaPoista