maanantai 7. joulukuuta 2015

KC BLEACH & KC BLEACH BLUE



KC Bleach on hajusteeton ja ammoniakiton vaalennusjauhe, laadukas vaalennusaine kaikkiin tekniikoihin ja vaalennustapoihin. Se on koostumukseltaan täysin pölyämätön ja siksi miellyttävä ja turvallinen käyttää. Hengityssuojaimia ei tarvita ja vaalennusaineen käsittely on vaivatonta ja siistiä koko työskentelyn ajan.

* Vaalentaa tehokkaasti, mutta kuitenkin hellävaraisesti jopa 6 astetta, lopputulos on aina tasainen ja kauniin vaalea.
* Se sisältää hoitavia ainesosia ja vaalennuskäsittelyn jälkeen hiukset ovat kiiltävät ja elinvoimaiset. Pehmeä ja kermainen
koostumus tekee käytöstä miellyttävää.

KC Bleachin mieto koostumus ei ärsytä
hiuspohjaa ja sopii siksi hyvin myös tyvivaalennuksiin
ja hennoille, skandinaavisille hiuksille. Vaalennusainemassa ei turpoa levitettäessä eikä se kuivu tai halkeile vaikutusaikana, vaan säilyy joustavana ja kosteana koko käsittelyn ajan.

Käyttöohjeet:
*Sekoita 1 osa KC Bleach -vaalennusjauhetta ja
  2 osaa KC Oxid-hapetetta tasaiseksi massaksi kulhossa.
  Valitse oikea KC Oxid -hapete toivotun
  vaalennustuloksen mukaisesti:
VAALENNUSASTE, HAPETE JA VAIKUTUSAIKA:
3 astetta - KC Oxid 3% n. 20 minuuttia
4 astetta - KC Oxid 6% n. 25 minuuttia
6 astetta - KC Oxid 9% n. 35 minuuttia

* Levitä vaalennusmassa kuiviin hiuksiin ja anna vaikuttaa
noin 15- 45 min. kunnes toivottu vaalennustulos on
saavutettu. Seuraa vaalennuksen kehittymistä.
* Pese hiukset hiustyypille sopivalla shampoolla
ja huuhtele huolellisesti. Lopuksi hoida hiukset
asianmukaisella hoitoaineella.
HUOM! Käytä aina suojakäsineitä vaalennusaineita käsitellessäsi.




KC Bleach Blue on pölyämätön sininen vaalennusjauhe. Tuotetta on helppo käyttää, sillä vaalennusmassa ei turpoa, kuivu eikä halkeile vaikutusaikana vaan säilyy joustavana ja kosteana koko käsittelyn ajan. Vaalentaa tehokkaasti ja hellävaraisesti jopa seitsemän astetta. 
 










Käyttöohjeet:
 Sekoita 1 osa KC Bleach Blue -vaalennusjauhetta ja 2 osaa KC Oxid -hapetetta kulhossa tasaiseksi massaksi. Valitse hapete toivotun vaalennustuloksen mukaisesti.
Vaikutusaika:
 20-50 min. riippuen hiuksen vaalentumisesta. Pese hiukset sopivalla shampoolla ja huuhtele huolellisesti. Jatkokäsittele hiukset halutulla tavalla.
Vaalennusaste 3 - hapete 3 %
vaalennusaste 5 - hapete 6 %
vaalennusaste jopa 7 - hapete 9 %.







YKSILÖTEHTÄVÄ, IHOSAIRAUDET



                                                        IHOSAIRAUDET

Psoriasis:
on krooninen iholla ja nivelissä esiintyvä tulehdustauti. Psoriasis on perinnöllinen ihon liikakasvun sairaus, jonka taudinkuva ja -kulku on hyvin yksilökohtaista, eikä kahta täysin samanlaista tapausta ole
* Arvion mukaan Suomessa tautia sairastavia on noin 150 000
Ihottuma esiintyy useimmin taiveiholla tai päänahassa.
* Oireina iholla on tarkkarajainen, paksuuntunut ja punottava läiskä. Ihottumakohdat hilseilevät ja melko usein myös kutiavat.
*Psoriasikseen ei ole parantavaa hoitoa ja nykyiset hoidot tasapainoilevat tehokkuuden ja haitallisuuden kanssa. Psoriasiksen hoidossa on useita mahdollisuuksia. Hoitoina voi käyttää valohoitoa, sillä ultraviolettisäteilyn tiedetään lieventävän taudin oireita tulehdusta parantavan vaikutuksensa vuoksi. 




Kaljuuntuminen:
Miestyypin perinnöllinen kaljuuntuminen:
Miestyypin kaljuuntuminen on perinnöllinen testosteroni-miessukuhormonin liikatoiminnan vaikutuksesta tapahtuva hiustenlähtö, johon ei ole vielä löydetty kattavasti toimivia parannuskeinoja.
* Tavallisimmin hiustenlähtö alkaa yli 20-vuotiailla.
Miestyypin hiustenlähtösairaudessa kaljuuntuminen johtuu testosteroni-hormonin vaikutuksesta hiustupessa. Tämä vähentää niiden hiusten määrää, jotka ovat kasvuvaiheessa ja lisää lepovaiheessa olevien hiustuppien määrää. Sairauden edetessä hiustupet alkavat vähitellen heikentyä ja lopulta hiustupet surkastuvat peruuttamattomasti aiheuttaen pysyvän kaljuuntumisen.



Pälvikalju:
* on tauti, jossa hiukset lähtevät päästä läikittäin. 
* luultavasti autoimmuunisairaus, mutta tarkkaa syytä mikä sen laukaisee ei tunneta. 
* Yleistä on, että potilaan suvussa esiintyy muita autoimmuniteettisairauksia (esim. reuma, heinänuha, atooppinen ihottuma.
* Pälvikalju on yhtä yleinen kummallakin sukupuolella. Useimmiten pälvikaljuun sairastuvat nuoret ihmiset, mutta se voi puhjeta missä iässä tahansa.
* Siihen ei ole yleisesti toimivaa parannuskeinoa eikä sitä voi estää. Mineraalit ja hivenaineet eivät vaikuta taudin kulkuun.




Muut hiustenlähdön syyt:
*permanentti,
* liian voimakas harjaaminen tai hiusten värjääminen
* Hiuspohjan alueen tulehdukselliset ihosairaudet ja kilpirauhassairaudet. 
* Vaikeat yleissairaudet ja infektiot. 
* Lääkkeiden sivuvaikutukset. 
* Voimakas laihduttaminen sekä sinkin- ja raudanpuutos





Hilseily:
* Hilse on ihosta irronneiden kuolleiden ihosolujen muodostamaa eloperäistä eritettä. Lisääntynyt hilseily johtuu useimmiten päänahan liiallisesta kuivumisesta, mutta pitkään jatkuva hilseily voi olla myös oire jostakin ihotaudista
* Hilse ei ole sairaus, vaan pikemminkin hiuspohjan ihon epätasapainotila. Normaalisti hiuspohjasta irtoaa soluja pieninä osina eikä niitä juurikaan huomaa, mutta jos hiuspohja jostain syystä kiihdyttää solutuotantoa, alkaa hilseily. 
* Itsehoitona lievissä tapauksissa riittää usein hiuspohjan harjaaminen ja normaalia useammin tapahtuva pesu tavallisella shampoolla. Liian vahvoja shampoita on kuitenkin vältettävä: shampoota voidaan esimerkiksi laimentaa vedellä, jos päänahka on herkkä. Huolellinen hiusten huuhtelu pesun jälkeen on tärkeää.
* Vaikeammissa tapauksissa voidaan hoitona käyttää seleenisulfidia
salisyylihappoa, kivihiilitervaa tai polyvidonijodia sisältäviä lääkeshampoita.



Rasvoittuminen:
*Rasvainen päänahka tekee vastapestyistä hiuksista nopeasti surullisen näköisen, roikkuvan sotkun. Tämän lisäksi rasvoittuvat hiukset vielä tuntuvatkin epämukavilta.
* Joissain tapauksissa kestää kahdesta kolmeen päivää ennen kuin hiukset tuntuvat ja näyttävät rasvaisilta, kun taas toisissa tapauksissa siihen ei mene päivääkään.
* Hiusjuurien alla tapahtuvien prosessien ymmärtäminen auttaa ymmärtämään miksi hiukset alkavat näyttää öljyisiltä.
 * Talirauhaset sijaitsevat ihon sisässä hiuksen kasvavan osan vieressä. Tali pitää hiukset taipuisina ja kiiltävinä. Se sisältää rasvaa ja monia muita ainesosia, jotka pitävät ihon ja hiukset terveinä. Liika tali saattaa kuitenkin tuoda mukanaan epämiellyttäviäkin ilmiöitä, kuten esimerkiksi rasvaiset hiukset.

Oikeanlaisen shampoon käyttö rasvoittuvissa hiuksissa:
* Yleinen suosituksemme on shampoolla pesu 2-3 kertaa viikossa. Rasvoittuvat hiukset voi kuitenkin joutua pesemään päivittäin. Käytä aina haaleaa vettä kuuman sijasta ja vältä myös kuumaa puhallusta hiustenkuivaajaa käyttäessäsi.
* Hieronta vapauttaa olemassa olevan talin ihosta ja päänahka pysyy rasvattomampana pidempään. Anna shampoon vaikuttaa noin kaksi minuuttia ennen kuin huuhtelet sen pois haalealla vedellä.
* Jos sinulla on kiire, voit käyttää kuivashampoota. Levitä kuivashampoo päänahkaan ja anna sen vaikuttaa noin kaksi minuuttia. Pyyhi sitten hiuksesi pyyhkeellä kuivashampoon poistamiseksi. Kampaa hiuksesi huolellisesti, jotta kaikki kuivashampoon jäämät lähtevät pois.

Kynsivallin tulehdus:
* Kynsivallintulehduksessa kynsivalli tulehtuu, turpoaa ja irtoaa kynnestä. Lapsilla ja usein myös vanhuksilla kynsivallintulehdus johtuu sivukynsivalliin tunkeutuvasta kynnestä.
* Varpaissa sisäänkasvaneen kynnen syynä voi olla ahtaat jalkineet tai muuten varpaisiin kohdistuva paine, esimerkiksi jalkapallon pelaaminen.
* Kynsivallintulehdus on tavallinen pihtikynsissä, jotka ovat tavallisia ikääntyneillä, mutta pihtikynsi voi olla myös traumaattinen.
* Kynsien leikkaaminen hyvin lyhyeksi voi johtaa siihen, että kynsi kaivautuu kynsivallin sisään.

 
Sisäänkasvanut kynsi

* Märkäinen, äkillinen kynsivallintulehdus on usein seurausta haavasta, palovammasta tai muusta kynsivallin vammautumisesta. Krooninen tulehdus voi syntyä hiljalleen märässä työssä. Myös muissa taudeissa, esimerkiksi psoriaasissa sekä sklerodermassa, ja muissa autoimmuunitaudeissa, kuten punahukassa  ja pemfiguksessa tavataan kroonisia kynsivallintulehduksia.
* Henkillöillä, joilla on huono verenkierto käsissä ja jaloissa, kynsivallit voivat tulehtua talvella ilman muita altistavia tekijöitä. Aina kynsivallin tulehdukseen ei löydy altistavaa syytä.

Itsehoito:
Tärkein kroonisen kynsivallin hoitokeino on märkyydeltä suojautuminen. Tarvittaessa on pidettävä suojakäsineitä. Pelkkä suojakäsine ilman aluskäsinettä ärsyttää kuitenkin usein enemmän kuin märkä työ sinänsä. Iltaisin kynsivallit tulisi voidella hydrokortisonivoiteella, jossa on bakteerien ja hiivojen kasvua estäviä aineita. Niitä käytetään ainakin 4 viikon ajan.
Koskaan ei kynsinauhoja saisi irrottaa kynsistä, vaikka naistenlehdet niin kehottavat tekemäänkin.




Huuliherpes:
Huuliherpes on herpes simplex -viruksen aiheuttama, toistuva huulen rakkuloiva tulehdus. Vaivaa kutsutaan myös yskänrokoksi. Yskänrokko ei ole sairautena yleensä vaarallinen. Kosmeettinen haitta voi kuitenkin olla merkittävä, minkä vuoksi vaivaan etsitään koko ajan tehokkaampia hoitoja. Nykyisin vaivaa hoidetaan lähinnä paikallisvoitein.

Hoito:
Apteekista on saatavissa ilman reseptiä huuliherpekseen asikloviiriä, pensikloviiria ja dokosanolia sisältäviä voiteita, joilla oireita voi lievittää ja taudin kestoa jonkin verran lyhentää. Lisäksi löytyy hepariinia ja sinkkisulfaattia sisältävää voidetta sekä lääkkeetöntä huuliherpeslaastaria, jonka tarkoituksena on nopeuttaa huuliherpeksen paranemista vähentämällä herpeksen tarttumista ja ehkäisemällä ruven muodostumista.
Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa aloitettu hoito auttaa parhaiten. Lievissä tapauksissa ei hoitoa välttämättä tarvita.
Mikäli on syytä epäillä, että sairaus voi aiheuttaa merkittävämpiä ongelmia, voidaan huuliherpestäkin hoitaa tablettikuureilla, joskus jopa suonensisäisellä lääkityksellä. Ongelmia aiheutuu yleensä merkittävästi sairaille ihmisille, joiden immuunivaste on häiriintynyt. Tällaisia potilaita ovat mm. syövän vuoksi sytostaatteja käyttävät sekä aids-potilaat.
Jos herpes uusii jatkuvasti ja aiheuttaa potilaalle merkittävää haittaa, mahdollinen vaihtoehto on tabletein toteutettava estolääkitys. Siinä lääkettä otetaan päivittäin, yleensä ainakin muutaman kuukauden ajan.

Silmätulehdus:
Silmätulehdus voi johtua useista eri syistä, joista on kerrottu alempana. Silmätulehdukseen viittaavat punainen silmä, silmän kipu ja alentunut näkökyky.
Osa silmän tulehduksista ei vaadi välttämättä kiireellistä hoitoa, mutta eräät silmän alueen tulehdukset kuten esimerkiksi endoftalmiitti, orbitaselluliitti ja sarveiskalvon tulehdus vaativat nopeasti silmälääkärin tutkimuksen ja hoidon.

Virukset (infektiot, rokot, täit, hiv)
Infektiot:
* Infektiotaudit ovat virusten, bakteerien tai sienten aiheuttamia tulehdustiloja. Aiheuttajia voidaan kutsua yhteisnimellä mikrobit ja ne ovat aina vastuussa infektiotaudin synnystä. 
* Infektiotauti ei ole seurausta esim. kylmettymisestä, liiasta vedosta, stressistä, valvomisesta, vitamiininpuutteesta tai huonosta syömisestä. Kyseisillä tekijöillä voi olla osuutensa oireiden voimakkuudessa ja erityisesti siinä miten oireet koetaan.
* Aina tarvitaan kuitenkin aiheuttajamikrobi, joka yleisimmin tulee tartuntana ihmisestä toiseen. Mikrobeja asustelee normaalistikin ihmisen limakalvoilla, kuten iholla, suussa, nielussa ja suolistossa ja melko usein kyse on "oman" mikrobin aiheuttamasta tulehduksesta. Näin on tilanne erityisesti bakteeri-infektioiden kohdalla. Virusten osalta kyse on yleensä tuoreesta tartunnasta, tosin herpesryhmän virukset muodostavat tässä poikkeuksen (esim. yskänrokko ja vyöruusu).

Rokot:
Moniin infektiotauteihin liittyy iho-oireita, mutta joidenkin tautien kohdalla laajalle levinneet iho-oireet ovat varsinainen pääoire. Tällaisia tauteja kutsutaan rokkotaudeiksi tai eksanteemataudeiksi (eksanteema on ihottuma). Rokot ovat virusten aiheuttamia. Ainoa poikkeus on streptokokkibakteerin aiheuttama tulirokko. Monissa muissakin infektiotaudeissa kuten virustaudeista HIV-infektiossa ja mononukleoosissa  ja bakteeritaudeista stafylokokin aiheuttamassa toksinen sokki -oireyhtymässä voi esiintyä yli vartalon menevää ihottumaa. Näitä ei kuitenkaan luokitella rokkotaudeiksi.
Rokkotauteja ovat:
*parvorokko
*tulirokko
*vauvarokko
*vesirokko
*vyöruusu
*enterorokko
*yskänrokko

Täit:
Päätäi on tuskin silmällä nähtävä, 2–3 mm pituinen, läpikuultava siivetön hyönteinen, joka asustaa tukassa, enimmäkseen korvien takana ja niskassa, mutta myös muualla hiuksissa. Täin munia, saivareita, näkee toisinaan kulmakarvoissa ja silmäripsissä.
Hoito:
Päätäit voidaan hoitaa monella eri tavalla. Pitkään käytössä on ollut kaksi hyönteisten torjunta-ainetta, permetriini ja malationi. Permetriiniä tai malationia sisältävällä täisampoolla pestessä sampoon annetaan vaikuttaa kymmenen minuuttia. Käsittely uusitaan viikon kuluttua. Permetriini sopii yli puolivuotiaiden ja malationi yli kaksivuotiaiden lasten hoitoon. Hoitoon voi käyttää myös malationiliuosta, jota hierotaan hiuksiin ja pestään pois tavallisella sampoolla 12 tunnin kuluttua.

Hiv:
Hi-virus aiheuttaa pysyvän, ihmisen puolustusjärjestelmää tuhoavan infektion. Hiviä esiintyy kaikkialla maailmassa. Hi-virus löydettiin 1980-luvulla, jonka jälkeen tartunnan saaneiden hoito ja hoidon ennusteet ovat kehittyneet valtavasti. Hoidon kehittymisestä huolimatta virusta ei saada poistettua elimistöstä tartunnan jälkeen ja kroonisen virustartunnan hoito vaatii säännöllistä lääketieteellistä seurantaa ja pysyvän lääkityksen. Hivin varhainen toteaminen on tärkeää hoidon onnistumiseksi. Hivin ennaltaehkäisyssä korostuvat seksuaaliterveystietojen ja -taitojen lisääminen väestössä ja helppo kondomien ja neulojen saatavuus sekä vastuullinen seksuaalikäyttäytyminen.

Hiv eli ihmisen immuunikatovirus on elimistön puolustusjärjestelmää tuhoava virus, joka aiheuttaa ihmiselle pysyvän infektion. Hi-virus kykenee muuntautumaan perimältään isäntäsolunsa kaltaiseksi ja siksi sitä on vaikea tuhota lääkkeillä. Virus tunkeutuu T-auttajavalkosoluihin (lymfosyytteihin) ja tuhoaa niitä. Ilman lääkehoitoa hiv-tartunnan saaneella elimistön oma puolustuskyky heikkenee vähitellen ja hän altistuu monille erilaisille sairauksille. Hoitamattomana hiv-tartunta johtaa aidsiin. Hiv-tartunnan saanut voi olla vuosia oireeton.

Aids on hiv-infektion vaihe, jossa immuunijärjestelmä on heikentynyt selvästi ja elimistön vastustuskyky tauteja kohtaan on alentunut. Hiv ja aids eivät ole sama asia, eikä kaikilla hiv-positiivisilla ole aidsia. Aids-diagnoosi tehdään vasta siinä vaiheessa, kun elimistön puolustuskyvyn heikennettyä henkilö sairastuu johonkin hivin oheistautiin. Aids-kuolemat ovat vähentyneet huomattavasti tehokkaan hiv-hoidon seurauksena.



















perjantai 4. joulukuuta 2015

KC LUXIMA

1. Mitä kertoo pisteen jälkeinen ensimmäinen numero? Entä toinen? Laita jokin esimerkki.
* Ensimmäinen numero kertoo tunmuusasteen. Toinen numero numero sävyn ja kolmas numero
pisteen jälkeen taittovivahteen. 
Esim. 8.13 
8 = tummuusaste          
1 = päävivahde - tuhka
3 = taittosävy - kulta                         


2. Mitä numerot tarkoittavat Luximan väreissä? Eli miten tummuusaste katsotaan?

* Sävy valitaan hiuksissa olevan sävyn ja tummuusasteen perusteella.


3. Mikä ovat väritähden numerot ja mitä väriä ne edustavat?    

    1. sininen - tuhka
    2. violetti - helmiäinen
    3. keltainen - kulta
    4. oranssi - kupari
    5. mahonki - violetti + oranssi
    6. punainen
    7. tupakka - kylmä + lämmin ruskea
     8. vihreä 


4. Mistä värisrä tupakka muodostuu?
*  Lämpimistä ja kylmistä sävyistä.

5. Miten luximan väri valitaan?
* Luonnon tummuusasteen ja värin tummuusasteen perusteella


6. Mikä on sekoitussuhde?

* 1:2 (kaksi osaa hapetetta, yksi väriä). 1,5% hapete.


7.  Sekoitetaan Luxima kupissa vai sekoitepullossa?

* Nokkapullossa

8. Miten Luxima levitetään? Vaikutusaika?
* Reiluilla osioilla, emulgoidaan hyvin värin vaikutuksen jälkeen. Vaikutusaika 15min. 



9. Levitetäänkö luxima kuiviin vai kosteisiin hiuksiin?
* Kosteisiin tai kuiviin.


10. Mikä on clear? Milloin sitä voi käyttää? Esimerkki.

* Laveeraus sävyte. Käytetään, kun väriä halutaan vaalentaa.


11. Luximan sävyt luokitellaan  punaisiin, ruskeisiin ja vaaleisiin sävyihin. Minkälaisiin hiuksiin edellämainittuja sävyjä suosittelet? Mitä suosittelet miehille?
* Luximaa voidaan käyttää hiuksiin jotka kaipaavat sävytystä. Miehille voi suositella miesten Luxima Men -sarjaa. Kaikki sävyt on kylmiä.


12. Asiakkaalla on vaaleat hiukset tummuudella 9, mutta keltaiset. Asiakas haluaa puhtaan vaaleat, mielummin viileän sävyiset hiukset. Mitä Luxima-sävyjä suosittelet, sekoitussuhde ja vaikutusaika?
* Pearly Blond, Strawberry Blond tai Frozen Rose Blond, sävyssä on vastavärejä (sininen & violetti). Sekoitussuhde 1:2 1,5% hapetteella. Vaikutusaika 15min.


13. Asiakkaalla on haalistunut kuparin värinen hius, tummuus 6. Hän haluaa kiiltävät kuparinpunaiset hiukset. Mitä sävyä suosittelet? Mitä Luxima-sävyä suosittelet, sekoitussuhde ja vaikutusaika?
* Hot Toffee 6-8.74 ja  Redissimoa 66. Sekoitussuhde 1:2. Esim. 80ml hapetetta, 35ml Hot toffee 6-8.74 ja 5ml redissimoa 66. Vaikutusaika 15min.

14. Miksi Luxima on taloudellinen käyttää?

* Nopea levittää ja lyhyt vaikutusaika. 

15. Mitä tehoaineita/yhdisteitä Luxima sisältää?

* E-vitamiinia, shine en shine complex ja siemenöljyä.


16. Milloin suosittelet asiakkaan hiuksille käytettävän Luximaa?

* Luximaa kannattaa suositella, jos asiakas haluaa eloa hiuksiin, sävyä ja/tai taittoa. Luxima ei vahingoita hiuksia yhtään, se rakennepaikkaa niitä.


17. Peittääkö Luxima harmaat hiuksista?

* Ei. Se häivyttää hieman.


LEIKKAUKSIA, RAIDOITUSTA

Tässä kuvia leikkauksista mistä minulla on kuvia.




A- linja
Samalla kuivasimme hiukset pyöröharjalla.




MIESTEN LEIKKAUS JA PARTA
Leikkasimme mies-päälle ananas-tyyppisen leikkauksen saksityöllä ja omasta mielestä onnistuin todella hyvin. Partakin leikattiin saksityöllä ja olen tyytyväinen tähänkin lopputulokseen.

                   
RAIDOITUSTA
Torstaina harjoittelimme ensimmäisen kerran raidoitusta ja alku oli hankalaa, laput ei meinanneet pysyä paikoillaan ja oli vaikea levittää. Vähän aikaa kun sitä oli harjoitellut niin rupesi onnistumaan jo ihan hyvin. 
                                                   
Huppu raidat

-Suojaa asiakas ja kampaa kampaus suunnan mukaisesti 
-Aseta oikean kokoinen huppu tiiviistii päähän 
-Tue sormilla huppua ja vedä varovasti viistoon kolosta hius 
-Aloita pääliosasta 
-Varo korvia ja ohimoita 
-Kiinnitä huomioon hiusrajan kohalla
-Kampaa raidat  ettei tyvelle jää hius koukkuja
-tarkista raitojen symmetrisyys ja paksuus 

  Aloit levitys 

-Massa raitojen päälle 
-Massaa täytyy olla reilusti, että jakautuu joka paikkaan 
•Huppu raidat soveltuvat max polkka hiuksiin ja sitä lyhyempiin
• kun olet levittänyt vaalennus aineen voit laittaa muovi hupun ,se estää kuivumisen 
•voit laittaa muovi hupun päälle ja hiusten kuivaajalla lämmittää pyörivin liikkein tai käytä lämpö säteilijää
-lämpö tehostaa vaalentamista 
• tarkkaile raidoituksen väriä ja vaikutusaikaa
• vaikutusaika 5-45min 

• Kun raita on valmis vie asiakas pesupaikalle +anna jäähtyä ja huuhtele ja emulgoi raidat huolella 

• levitä sh tai hoitoaine raidoille ja ota huppu varovasti pois 
- Sitten pese hiukset 

            Hupun huolto

-Pese ja kuivaa huolella 
-Hupun kuivuttuaan perunajauhoa tai talkkia hiero ja loput massasta kaadetaan takaisin 
• silver



LETTEJÄ

Lettejä, mitä olemme harjoitelleet koulussa. Kaikista en ole muistanut ottaa kuvaa, mutta tässä on muutama.

                                                                 Silmukkaletti
                          Tätä kokeiltiin ensimmäistä kertaa tällä viikolla, ja aluksi oli 
             vähän hankala, mutta heti, kun ymmärsi tekniikan niin se lähti rullaamaan. 
YO-pohjaiset kakkoset teki meille juhlakampauksia tiistaina, niin minulle tehtiin tämä sama letti. Tosi nätti ja sopii mihin vaan!



Normiletti

                                                                       Hollantilainen 
                 Tätäkin tein ensimmäistä kertaa tälläviikolla ja ihan hyvin onnistui ensikerraksi!

Ollaan myös tehty kalanruotoletti ja vesiputousletti.